lördag 18 oktober 2008

Tävla hos Retro Elephant




Retro Elephant firar 10 000 besökare och lottar ut en fin necessär!
Gå in på länken och delta du också!

http://www.retroelephant.com/2008/10/tvling-vinn-en-necessr.html

torsdag 16 oktober 2008

Pocketfodral







Jag har länge tänkt göra ett tygfodral till pocketböcker. Min svärmor Gunnel har ett och med det som förlaga satte jag igång. Den första jag gjorde blev alldeles för liten så vid det andra försöket ökade jag på sömnsmånen och då blev det bra.


Mönster: Som grundmönster behöver man en bit som är ca 43cm x 21cm. Jag valde linnetyg. Detta är inklusive de kantar som man viker in. Fodertyg som är 25 x 20cm, en bit sidenband som bokmärke ca 28cm samt ett resårband ca 24cm.


Nu ska jag försöka mig på en sömnadsbeskrivning.......


Jag strök fast vliselin på den del som ligger mot "bokens pärm" för att ge extra stadga. Sedan fållade jag insidans kanter, sydde fast resåren på yttertygets rätsida, nålade fast satinbandet på rätan. Tillsist la jag fodertyget som "lock" och sydde ihop fodralet med en raksöm längs båda långsidorna. Vänd tillbaka allt till rätsidan - fodralet är klart!






(Oj Oj Oj undra om det någon annan än jag som förstår denna sömnadsbeskrivning............)



Annars laddar jag som mest inför nästa helg då är det Syhelg! I tre dagar ska vi sy och pyssla! ca 10st tjejer blir vi denna gång som åker iväg. Åh vad jag längtar! Nu kollar jag över tyger och tillbehör som man kan tänkas behöva. Mycket packning blir det med tre maskiner och tyger m.m.