tisdag 29 april 2008

En väska för stranden


Efter att ha sett alla väskor på olika bloggar gjorda efter Knåpmoderns mönster blev jag inspirerad att sy en av de tyger jag köpte på "min sväng på stan"
Jag valde att fodra min med vit lakansväv. Fodret vändsydde jag i överkant på väskan. Nästa väska jag syr så ska jag även sy dit en innnerficka för nycklar och småpengar.
Om man någon gång får gå till stranden själv så ska jag packa en bra bok och min handduk i denna väska!

Klännigen är klar!



Efter mycket strul med overlocken så är min jeansklänning äntligen klar!
Den sitter jättefint och var rolig att sy. Mönstret hittade jag i Burda 02/2008. Den är sydd i mörkt jeanstyg, nästan svart och för att man ska kunna se stickningarna sydde jag dem med grå tråd.

fredag 25 april 2008


Denna dress sydde jag som present till prinsens stora kärlek Malwa. Till tunikan använde jag mig av röd och orange velour och till tightsen svart / vit muddväv. Tygerna har jag hittat på Ohlssons stuvar. Mönstren hittade jag i Otobbre nr 1 2007.
Tunikan blev ett hopplock från olika mönster eftersom att jag ville ha en liten puffärm.
Dressen blev uppskattad och modellen fungerar bra. Jag har även gjort en basker, bild på den kommer senare.

torsdag 24 april 2008

Sykurs...

Idag är det torsdag det betyder sykurs! Kanske är det den bästa dagen på hela veckan? Att få sitta och göra det man tycker är roligast tillsammans med andra tjejer och sedan få fika tillsammans. Men tyvärr tar jag mig inte iväg ikväll...Johan har möte på jobbet. Så ikväll får man sitta själv och sy.
Tråkigt !

onsdag 23 april 2008

En sväng på stan....


Hade en stund över efter jobbet och vad är en sväng på stan om man inte gör ett besök på Ohlssons stuvar.....
Jo då jag hittade lite smått och gått bland annat ett jeans tyg som var väldigt mjukt som jag tror blir väldigt fina byxor till Prinsen. De hade även fått in fina Designers Guild tyger på kilo. Där hittade två st härliga bitar som blir perfekt till tygväskor. Jag vet ej vad vi gör med dessa tygpåsar men dom tenderar att försvinna hela tiden....

tisdag 22 april 2008

Första inlägget!

Min tanke med denna blogg är att jag ska dokumentera mina lyckade och mindre lyckade syprojekt. Titta gärna in om några dagar. Kanske har jag då hunnit klart med min jeansklänning! Satt och jobbade igår med den men overlocken ville inte samma saker som jag. Kanske har min lilla Singer gjort sitt...